Sam en het plas-taboe!

Waar zal ik beginnen, onze lieve Sam is volgens mij al vanaf zijn 2de zindelijk overdag maar snachts was dat nog niet, toen der tijd natuurlijk helemaal niet erg, want hij was nog jong en een jongen. Jongens zijn nm over het algemeen wat later daarin. Dus geen stress hier. De jaren kropen voorbij maar Sam bleef snachts echt nog flink plassen. Het maakte geen drol uit of we hem om 23.00 uur wakker maakte, hij deed keurig een plas op de wc maar de volgende ochtend was hij alsnog nat. Ach komt wel dachten we. Maar op een gegeven moment merkte ik dat het toch wel een beetje gek was voor hem. Vriendjes/vriendinnetjes waar hij wel is bleef slapen hoefde geen luier om….. ik heb het maar niet over de scheve gezichten van die ouders, want dat boeit me echt totaal niet, maar toen een vriendinnetje vorige week hem aandachtig bleef aankijken toen hij vertelde dat hij nog een luier om had snachts was de maat vol voor me. Het toeval was dat ik vlak daarvoor op Facebook een plasalarm tegen kwam. Het wekte mij nieuwsgierigheid. Wilde het bijna kopen van die mevrouw maar dacht laat ik het eens goed gaan uitzoeken. Ik kwam erachter dat heel veel verzekeringen het vergoeden! Kijk dat is fijn. En ja hoor, ook de onze. Oké bestellen die handel dus. De volgende dag kwam het binnen. Het setje bestond uit 2 mooie boxers, een sensor die aan het broekje geklikt moet worden en een alarm en een beloningssysteem dmv een kalender met stickers.

Oké, hoe werkt het precies;

In de broekjes zitten sensors die wanneer het kind plast een signaal afgeven aan het alarm en je raadt het al, dus gaan loeien. Op deze manier leert je kind een volle blaas herkennen. Oke, grappig. Mij benieuwen. Baat het niet dan schaadt het niet.

En dus gingen we vol goede moed aan de slag. De eerste nacht was hilarisch. Sam had zijn broekje aan, sensor eraan geklikt en alarm in het stopcontact. (Had een luier over het broekje gedaan want steeds een nat bed zag ik niet zitten, oké, Check, kom maar met die nacht.

Toen ik wakker werd dacht ik meteen, hu geen alarm…. ik greep naast me….. (Sam mag bij mij in bed slapen als Danny er niet is) en voelde een dikke volle luier…. shit das balen!!! Maar hoe kan dat nou??? Wat blijkt….. ik had het alarm “AAN” moeten drukken. Stom!!! Maar goed, op naar de volgende nacht.

En dus gingen we de volgende avond er weer voor, alles check, broekje aan, sensor eraan, luier erover heen en alarm aan,

Hier nog even zonder luier om te laten zien hoe het zit.

En ja hoor, midden in de nacht ging dat geweldige alarm, Sam! Sam! wakker worden. Je moet plassen. Hij werd ook zelf meteen goed wakker, hij had uiteraard zijn blaas al volledig leeggemaakt in zijn luier maar toch naar de wc, nog even geplast en schone spullen aan.

De volgende nacht ging het al beter want hij was niet nat nat als de nacht ervoor. De 4de nacht was zo bijzonder, hij werd zelf wakker snachts is gaan plassen en er is geen alarm gegaan. Hu geen alarm? Droog? Wauw! Het werkt dus echt. Mama, ik ben vannacht wakker geworden om te plassen en ben zelf naar de wc gegaan, hu? Serieus! Wauw.

Toen weer even 2 nachten paar druppeltjes in zijn onderbroek maar de luier bleef droog! En toen ineens….. geen enkel druppeltje meer…. we waren een week bezig!!!

Vrijdag zijn we 2 weken bezig, en maandag op dinsdag durfde we zelfs de luier en het alarm broekje weg te laten…. hij wilde graag zijn eigen onderbroekje aan en wederom weer droog!

We kunnen dus wel zeggen dat dit echt werkt! Ik ben zo ongelooflijk blij en trots op hem! Wij zijn officieel van het luiertijdperk af! Yes!!!!

Check even hoe blij en trots deze kanjer is!!! Als beloning een mooie Hatchimal gekregen!

Voor iedereen die twijfelt, dit is echt top! Wij hebben het bij Rodger besteld. Volgens div websites zou het voor iets oudere kinderen goed te doen zijn maar ik vind het vanaf 5 jaar zeker goed te doen! En eigenlijk wil ik met deze blog benadrukken voor anderen dat het geen schande is als je kind voor een bepaalde leeftijd iets niet volgens de boekjes doet! Praat erover met elkaar, deel het! Taboe’s zijn niet nodig!

Liefs Sabien

2 gedachtes over “Sam en het plas-taboe!

  1. Wij ook met zoon van 7, duurde wel wat langer maar na 4 maanden was het op ’n ongelukje na gelukt. Helaas na een dik jaar toch weer nat, 2 weken de wekker en weer droog.
    Anderhalf haar kater weer vaak nat. Even 2 nieuwe broekjes bij gekocht want de oude waren te klein en dat was de laatste keer dat hij hem een week of 4 gedragen had.
    En we hadden hiervoor echt van alles geprobeerd maar zonder resultaat.

    De kwaliteit van de broekjes is supergoed en gewoon in de machine. De wekker had bij de laatste keer een nieuwe batterij nodig, opgestuurd en 3 dagen later een nieuwe in huis. Dus ook topservice.

Geef een reactie