Coronapril 2020

Pffft waar moet ik beginnen! Had gewoon even geen puf om te schrijven. Ik heb het de afgelopen weken best moeilijk gehad, het lesgeven, de kids continue om me heen vind ik erg zwaar. Kan over alle drie wel gaan mopperen maar daar schiet ik niks mee op en zo zit ik niet in elkaar en ik heb er ook helemaal geen zin in, want deze tijd is gek, raar, eng en ga zo maar door maar deze tijd is ook uniek en mooi! Zo lang samen met elkaar gebeurt ons nooit meer, ja Danny en ik zijn natuurlijk altijd al samen maar zo met de kids is het toch ook wel mooi!

Voor Danny is het ook lastig, hij komt amper buiten, ik doe de boodschappen en de ene dag vergaat hem beter dan de andere dag. Helaas sinds vorige week weer erg slecht, weer zo uit het niks een dikke enkel, hartstikke warm en er op lopen ging niet. En dus konden de krukken weer naar beneden en lag hij weer voornamelijk op de bank.

Voor ons is dit normaal, gebeurt regelmatig maar het is gewoon kut. Het vraagt veel energie van hem (en ook van ons uiteraard) en het maakt hem erg verdrietig. Ziet mij af en toe worstelen met de kids en met alles wat ik moet doen en hij kan gewoon niet helpen. Tuurlijk helpt hij waar het kan, maar tis gewoon klote. Gelukkig is de ontsteking vanuit zijn enkel gezakt naar zijn voet en gaat het sinds vandaag weer iets beter, maar hij blijft gewoon moe, blijft weinig energie hebben, kan weinig prikkels verdragen, en dus proberen we met elkaar rekening te houden met elkaar. Kids helpen wat extra mee, helpen met Sam of trekken er een stofzuiger doorheen. Niet erg, worden ze ook groot van en zo doen we het weer met zijn 5en. We helpen elkaar! En dat maakt ons als gezin weer sterk!

Verder voel ik me ook ruk door de kilo’s, ben nog nooit zo zwaar geweest, echt zo zonde van mezelf, zo dom, zo stom, elke ochtend wil ik het anders aanpakken en begin ik vol enthousiasme maar dan na het eten gaat het weer fout! Tis gewoon kut met peren. Terwijl ik dus wel het sporten thuis heb ontdekt, echt ideaal dit!

Het is echt heerlijk, en hopelijk blijf ik het straks als alles weer gewoon is volhouden. Tis gewoon allemaal zo dubbel, aan de ene kant wil ik het echt veranderen en aan de andere kant denk ik, fuck it, laat me maar even vreten:-((( zo klote allemaal.

Maar goed, zal nu maar even proberen alle dingen die we hebben meegemaakt te delen met jullie, sluiten we het tenminste nog even lekker positief af;-)))

Ik begin met dat Max natuurlijk stil ligt qua trainingen en dus zochten we naar een oplossing, en daar kwam hij al snel mee want fietsen deed hij al natuurlijk en hij fietste samen met Ivar best veel en maakten dan ook veel km, en dus zijn we gaan zoeken naar een racefiets.

Via marktplaats konden we een mooie fiets halen en dus direct door naar Decathlon voor goede schoenen en een helm en Maxie kon lekker knallen.

Omdat we zoveel thuis zijn zoeken we natuurlijk naar leuke activiteiten en dus bakken we bijv heel veel maar de kids hebben bijv ook een escaperoom voor ons georganiseerd.

Waar Max enorm zijn sport mist, mist Mae haar vriendinnen enorm en dus ben ik met haar langs haar vriendinnen gereden om even een kleinigheidje te brengen. Was zo leuk om die meiden te zien genieten van het elkaar zien!

Zo belangrijk voor die meiden en nu kan het allemaal niet…. maar dit maakte het weer zo mooi

En omdat ik natuurlijk niet mag werken maken we gebruik van deze tijd door lekker veel te klussen en op te ruimen. Bijv de speelgoedkast van de opvang. Al erg lang een doorn in onze oog maar het kwam er elke keer niet van en dus deze klus met beide handen aangepakt. Het was een enorme zooi in huis maar het resultaat mag er wezen. Zo fijn!!

Deze week komen de nieuwe vloerkleden nog en heb nog veel meer leuke nieuwe dingen aangeschaft dus als we straks weer open mogen doen we dat met een heerlijke frisse start!!

Verder was de Buuf jarig, ze werd 60 jaar! En dat moest natuurlijk gevierd worden, In deze tijd is het heel fijn dat je mensen om je heen hebt die je steunen en helpen en wij helpen elkaar, doen bijv boodschapjes voor elkaar en dus mochten we dit niet zomaar voorbij laten gaan, de kids hadden een spandoek gemaakt en Mae had cake-jes gemaakt.

Verder hebben we natuurlijk heerlijk genoten van het mooie weer, dat maakt het toch allemaal wel wat prettiger en dus zijn we bijv op jacht gegaan naar kikkervisjes en hebben we een laser game set gekocht en heerlijk spelletjes gespeeld met zijn 4en. Hilarisch dit!

Sam had natuurlijk gezien dat Mae langs haar vriendinnen was geweest en dat wilde Sam toch ook wel, en dus kon deze mama wederom een rondje Almere rijden hahaha

Zo schattig die verlegen koppies

Verder vul ik dus mijn dagen in met het helpen van het schoolwerk maar ook met het opruimen van ons huis, want men wat een spullen hebben wij, en omdat Koningsdag niet door zou gaan kwam ik met het leuke plan om het vanuit de tuin te verkopen en dus stonden we om 8 uur sochtends in de voortuin

We hebben een leuke dag gehad, helaas geen drol verkocht, ja Mae heeft 1 armbandje gemaakt en we hebben een poppenbedje verkocht hahahaha

Natuurlijk hielden we de afstand in de gaten en dus hadden we aan een stok een emmertje gemaakt zodat men daar het geld in kon doen hahaha

Het was een leuke dag, en daar ging het om!

En ja toen was het Pasen, ik vond dat wel een dingetje want normaal vieren we dat op de camping…. maar deze mama heeft dit gevoel aan de kant gezet, heeft een paashaaspak gekocht en er een leuk weekend van gemaakt,

Sam riep al een tijdje dat ik de paaseitjes verstopte wat wij uiteraard ontkende, en dus trok ik een paashaaspak aan en heeft Max mij gefilmd, we zouden sochtends dit aan Sam laten zien, onder het mom van “Max moest plassen en zag de paashaas lopen in de tuin”

Het was hilarisch! We hebben zo genoten van hem!

Uiteraard hebben we er een leuk weekend van gemaakt,

Met als hoogtepunt ons verrassingsritje naar Opa Motor, die hebben we even gedag gezegd vanuit de auto en daarna zijn we als verrassing voor de kids naar lievelingsneef Jethro gereden. Ondanks de afstand en het in de auto moeten blijven zitten was het echt een topmiddag!

Goudwaard dit!

De dagen erna uiteraard weer druk met school en opruimen, oa Mae haar kleding kast moest uitgemest worden, iets met een groeispurt, en we hebben wederom weer taarten gebakken en af en toe lekker in het zonnetje genoten.

Daarbij kwam het idee om eindelijk eens de achtertuin aan te pakken, en dus stonden we ineens honderd duizend stenen uit de tuin te scheppen, en zijn we geloof ik wel 6 keer bij de stort geweest.

En ja toen kwamen de tuinmannen, en dat was helaas niet zo’n succes, hoop gedoe, maar goed, morgen komt er een andere tuinman en dan is het eindelijk klaar en hebben we een mooie tuin met kunstgras. Heerlijk voor ons want het was al 3 jaar een doorn in ons oog maar ook heerlijk voor de kleintjes straks!

Tussendoor natuurlijk weer lekker door in huis met opruimen en nog eens opruimen! En natuurlijk nog meer leuke dingen voor de opvang aangeschaft;-)

Verder met Mae aan de knutsel geweest, ze wilde nm t-shirts kleuren,

Met dit als resultaat! Kind ook weer blij!

Ook nog lekker met Sam genoten van het mooie weer

Ennnnn hij heeft het fietsen nu helemaal door, het fietsen lukte op zich wel, maar hij kan nu zelf op en af stappen!! Zo goed van hem!

Max doet ook lekker zijn ding, zit bijna de hele dag boven voor zijn school, en sport tussendoor lekker veel maaaaaaar we hebben van de week gehoord dat hij gelukkig over is! Zo fijn!!!

We hebben ons ook nog heerlijk laten verwennen van de week, want ja ook de restaurants zijn dicht en dus hebben we lekker eten gehaald bij ons favoriete restaurant,

het was heerlijk en hebben er echt even samen van kunnen genieten want, de kids hadden nog iets leuks, ze wilden nm 24 uur in hun kamer blijven,

en ja zelfs Sam wilde ook meedoen! Het was erg leuk, lekker rustig voor mij en zo trots op Sam want die is er na een uurtje uitgekomen maar daar kreeg hij spijt van en dus ging hij weer terug en kwam pas om 19 uur eruit…. hij wilde toch wel erg graag legomasters met ons meekijken hahaha maar ze hebben dus bijv op hun kamer gegeten, hilarisch toch!

Ook dit zijn van die dingen die je gewoon nooit meer vergeet, hier hebben we het over een paar jaar nog steeds over!

Ook hadden we nog een ander leuk buitenshuis uitje, Mae had nm via tiktok gezien dat er in Brabant een aardbeiendrive is. En dus togen we op vrijdagochtend (ze moesten hun schoolwerk van die dag afhebben, want het is daar enorm druk hadden we begrepen en dus wilde ik niet op zaterdag gaan) richting Uden. We moesten bijna 1,5 uur rijden en toen we aankwamen zagen we de rij al, en toen we aansloten zouden we 2 uur moeten wachten maar het was gelukkig 1.5 uur. Normaliter zou je dit niet doen, maar in deze situatie vond ik het niet erg. We hadden een leuk dagje uitje, en we hebben super lekkere dingen genomen en het was het echt waard!

Nog een kleine aanvulling want toen we alles hadden, had Mae de milkshakes en smooty op schoot en nam ik de bocht te wild en had Mae ze niet goed vast en dus ging dat heerlijk door de auto:-((( oeps! Ach we konden er na 2 minuten enorm om lachen! Ook dit zullen we nooit meer vergeten!

Dit weekend verder gerommeld en opgeruimd en afgelopen maandag was het Koningsdag, we hebben heerlijk in het zonnetje bij de buren gezeten want de tuin word morgen afgemaakt en we hebben er gewoon heerlijk van genoten. Mae heeft nog lekker koekjes gebakken en verkocht! En hele saaie maar toch gezellige Koningsdag!

Koningsdag 2020

Morgen dus de tuinman, dus komende blog mooie foto’s van een hele mooie tuin!

Liefs Sabien

Een gedachte over “Coronapril 2020

  1. Nou meid.. ik heb ook 3 kids en herinner me nog heel goed hoe hectisch het leven soms kon zijn😂 maar jou positiviteit bewonder ik toch enorm hoor. En waar haal je toch al die energie?!👍💪 knap van jullie om zo saampjes ook deze corona crisis door te komen. Top meid !😉

Geef een reactie