Tis pittig

Wat gaan de weken toch snel, volgende week hebben onze kanjers gewoon al weer vakantie! En daar zijn we allemaal wel weer aan toe, ik moet gewoon werken maar het is de laatste week op de camping dus we kunnen nog eventjes genieten daar en dan is het klaar! Betekent dus ook dat we moeten gaan afbouwen, bleh zie er best wel tegen op, mijn paps komt gelukkig helpen, want Danny gaat helaas niet zo goed. Heeft heel veel pijn en zit er behoorlijk doorheen…… zit in een zeer heftige dip, of te wel depressie.

De afwijzing van het revalidatiecentrum heeft hem weer flink onderuit geschopt. Daarbij is het gewoon pittig in huis, ik druk met alle kleintjes en dan 3 eigen kids die aandacht willen, en Danny heeft er geen kracht voor om ook maar iets met ze te kunnen doen….. wat inhoudt dat dat best lastig is voor ons allemaal…..

Vandaag is Danny weer bij de huisarts geweest en gaat aan de pillen en samen met de huisarts kijken naar een alternatief voor een behandeling.

Heftig, heel heftig dus allemaal,

Ondanks al deze shit gaat het gezinsleven gewoon door….

Clubjes, school, boodschapjes en ook leuke dingen….

Want ja ik probeer de weekenden zoveel mogelijk uit huis te zijn en leuke dingen te ondernemen. Elk ander vind dit misschien overdreven maar ik werk 5 dagen van s’ochtends vroeg tot savonds laat in mijn huis….. heb dan amper tot geen tijd voor mijn kids….. daarbij doen ze onwijs veel in ons gezin, Max haalt Mae bijv elke dinsdag van toneelles zodat ik Sam naar bed kan brengen, zodat Danny op de bank kan blijven liggen, Mae brengt pakketjes voor me weg, ze halen boodschapjes voor ons, en ze begeleiden Sam met aan/uit kleden, etc etc en dus vind ik dat we het weekend moeten genieten met elkaar!!! En dat ze het nodig hebben! Helaas zit daar ook een andere kanttekening aan want zo’n weekend doe ik bijna altijd alleen….. en dat is best heftig…. zeg maar verdrietig….. je deelt dit soort dingen nm graag met je partner en dat gaat dus vaak niet….. omdat Danny bijna nooit mee kan.

Bijv ook nu we aan het kijken zijn voor Mae haar middelbare school, ik ga alleen…. Danny trekt het niet….. Spaanse les??? Danny is al meer niet geweest dan wel….. en ik kan heel goed alleen zijn, en vind het echt geen drama want ben heel zelfstandig, begrijp me niet verkeerd maar soms kan ik echt wel janken….. blèren…. waarom??? Dit is zooo kut….. en begrijp me niet verkeerd want ik wil niet zielig zijn maar voor hem ook…. we hebben voor elkaar gekozen omdat we het zo leuk hadden samen…. maar door die klote ziekte gebeurt dit zo veel minder…… pfffft

En dus kies ik de weekenden voor mijn gezin, om daar mijn energie en tijd in te steken…. en dus samen op bijv zaterdagavond samen op te bank te zitten en te genieten van elkaar!

En dat houdt in dat je weinig vrienden overhoudt, en dat is jammer, heel jammer, maar mijn/ons gezin is het allerbelangrijkste! Wij willen straks niet tegen onze kinders moeten zeggen dat we uit elkaar gegroeid zijn, en niet meer verder willen…….

Wij blijven vechten want we houden veel van elkaar!

Maar goed, genoeg geklaagd, (ben het wel weer ff kwijt nu:-))

We hadden dus een normale werkweek, Mae naar toneel, Max weer lekker getraind en Sammie weer naar zwemles. Spaanse les was hel, stomme grammatica, ben al geen held in de Nederlandse grammatica, laat staan in het Spaans. Heb dus echt al een paar tranen laten vloeien, maar goed, ik hou vol, ik zet door! Ik moet dit doen voor mezelf!

Vrijdag avond zouden Danny, mijn paps en ik naar het theater gaan, wij gaan al een tijd naar theatergroep de Fusie,

Een moeder waarvan ik vroeger haar zoontje in de opvang had speelde daar en dat wilde we wel eens zien, en eigenlijk gaan we wel naar alle voorstellingen! Het is elke keer een feestje!

Maar goed, Danny was dus niet in staat om mee te gaan en dus ging Mae gezellig mee!

Zaterdag ochtend ben ik met Sammie naar de theatervoorstelling van Brandweerman Sam geweest, en dat was een feestje!

Hij heeft zo genoten!!! En deze mama dus ook!

Wat kan je daar intens van genieten!

Daarna met Sammie boodschappen gedaan in de stad, nog even de braderie in Almere haven opgezocht maar dat viel tegen. Maaaar…. voor Sammie was het super want daar liep ineens Bobo!

Daarna naar huis, gegeten en toen hadden Max en Mae een spooktocht vanuit VMCA, dit is een vereniging die oa leuke dingen organiseert voor mantelzorgers. En omdat Max en Mae Mantelzorgers zijn van hun pappa, en het soms ook best wel pittig hebben is dit bijv een heerlijke afleiding voor ze!

Ze hebben genoten en dan is deze mamma ook weer happy!

Zondag ochtend mochten Mae en ik naar de musical Mamma Mia dankzij een lieve buurman! Wat is dat een geweldige musical! Echt enorm gelachen!

En terwijl wij daar zaten zijn Sam en Max samen met mijn vader naar het Corendon vliegtuig geweest! Dat vliegtuig is normaal gesloten maar dit weekend was het dus speciaal open!

Ze hebben het ook super leuk gehad!

Een geslaagd weekend dus weer.

Tot de volgende blog!

Liefs Sabien

Een gedachte over “Tis pittig

Geef een reactie