Speedo jaargang finale 2019

Afgelopen zondag was het dan zo ver!

De wedstrijd waar de beste 24 zwemmers van div afstanden mogen strijden om het brons, zilver en goud.

Max heeft het hele jaar hard getraind en mocht aan de 4 afstanden mee doen. (4 afstanden is ook het maximale) Dit was natuurlijk al super gaaf!

Hij was voor onderstaande ingedeeld;

200 wisselslag (24ste ingedeeld)

200 vrije slag (6de ingedeeld)

400 vrije slag (6de ingedeeld) en

100 vrije slag (24 ste ingedeeld)

Hij stond dus voor 2 afstanden op de 6de plek en dus heel dicht bij een podium plaats.

Natuurlijk ligt op alle afstanden de druk om te presteren maar als je 24ste staat weet je dat je eigenlijk dus niet op het podium komt, maar het is natuurlijk super belangrijk om je eigen tijd te verbeteren. Daar draait het natuurlijk om.

We gingen er dus van uit dat er geen podium kansen waren maar bijv bij de 200 vrije slag scheelde het maar 5 sec met nummer 3…. er kan altijd van alles gebeuren ;-))

Maar goed, Ivar, Max zijn beste zwemvriend ging heel lief mee en dus zaten we om half 8 in de auto, op weg naar Dordrecht. Daar aangekomen zijn Ivar en ik meteen naar de tribune gelopen om een goed plekje te zoeken. Wat later kwam Max zijn trainer en begon het inzwemmen.

Om 10 uur was Max direct aan de beurt voor de 200 wisselslag.

Hij zwom super goed en verbeterde zijn pr 200 wisselslag van 3.03.13 in 3.00.81

En is is de top 24 zelfs naar plek 19 geklommen! (Hij stond dus 24ste!) Daar waren we dus heel blij mee.

Toen kwam de 200 meter vrije slag! Hier wilde hij gaan knallen, hier wilde hij toch stiekem het podium proberen te halen.

Hij werd 6de en had een PR van 9 sec! Super goed dus weer!

Toen kwam de 400 meter vrij, ook hier dus 6de ingedeeld en hier werd hij gewoon 4de!! Wauw!!! Die hadden we niet verwacht! Verbeterde zijn eigen clubrecord zelfs! Wat was hij hier blij mee!

Daarna nog de 100m vrij, die ging prima, helaas geen PR maar lekker uitgezwommen zoals wij hadden voorspeld maar toch nog van plek 24 naar plek 21 gezwommen! Nou ik doe het hem niet na! Ongelooflijk knap en stoer wat hij hier heeft laten zien!

We liepen te dollen met Max dat als hij het podium zou halen dat we dan bij Atlantis zouden gaan eten. Tja hij werd dus 4de dus ja, nee helaas Max die vlieger gaat niet op. Maaaaar we vonden dat hij het zooo goed had gedaan dat we toch maar gezellig zijn gegaan hahaha.

Liefs Sabien

3 gedachtes over “Speedo jaargang finale 2019

    • Grappig dat je dat benoemt want idd hij heeft de weken voor de wedstrijd echt gemerkt dat hij veel kwijt was. Miste echt de power! Was er zelf wel bang voor. En dan toch ineens zo shinen op de dag zelf verbaasde ons ook!

Geef een reactie