Danny

En hoe is het dan met Danny?

Zoals bekenden wel weten kwam hij in september 2009 thuis te zitten vanwege een knieblessure.

Daar is hij in de afgelopen 10 jaar meerdere keren aan geopereerd, van kraakbeenopboringen tot standbeencorrecties. Momenteel gaat zijn knie wel oke, dat is de boosdoener eigenlijk niet meer.

We kunnen niet anders zeggen dan dat die afgelopen 10 jaar heftig was/is.

Helaas is zijn lieve vader in 2003 overleden, voor zijn overlijden was hij ziek en Danny heeft alles gegeven om hem te verzorgen!! Ik kon het helaas niet doen vanwege werk en zijn zus woonde helaas tr ver weg.

Danny heeft hem ondanks zijn ziek zijn verzorgd tot de laatste dag…. het was heftig voor hem…. lichamelijk maar ook geestelijk.

Helaas kreeg danny ook darmproblemen.

Na meerdere onderzoeken bleek er een stuk darm niet goed te zijn en dus werd er 80cm darm verwijderd.

Dit hield uiteraard in dat hij weer voor de zoveelste keer onder het mes moest maar hij kreeg ook een tijdelijke stoma.

Wat een ellende was dat…. continue kans op lekkage, dus erop uit met ons ging bijna niet. Zijn hele mannelijkheid ging verloren.

De stoma gaf heeel veel pijn en irritaties aan zijn lijf. Het was vreselijk!!

Helaas zijn we een aantal jaar verder en heeft hij er volgens de artsen fybro bij gekregen. Hij heeft van sochtends vroeg tot savonds pijn. Hij staat ermee op en gaat ermee naar bed. Hij heeft continue pijn, van het puntje van zijn hoofd tot aan het puntje van zijn tenen.

Daarbij blijft hij last/pijn houden van zijn darmen wat het leven kort gezegd heel zwaar maakt voor Danny. Soms heeft een redelijke dag en gaat het redelijk maar 9 van de 10 keer heeft hij continue pijn en ligt dan zoveel mogelijk op de bank. Dit houdt in dat hij weinig tot niks met de kids kan ondernemen. Mee naar een wedstrijd van Max? Kost hem zo veel energie dat dat niet te doen…..

Het is dan ook erg pittig en zwaar voor ons allemaal.

Al 10 jaar lang is Danny aan het overleven, want zo mag je het best noemen. Hij heeft vaak genoeg gezegd, als ik jullie niet had dan was ik er niet meer, en helaas zijn er momenten geweest dat hij er goed doorheen zat…. :-((( heftig….. heel heftig…. maar zo logisch…

Wij moeten dan altijd aan Antonie Kamerling denken…… we snappen zooo goed wat er ongeveer in zijn hoofd heeft afgespeeld.

Nee dit zijn geen dingen die ik graag schrijf maar jullie kennen mij en ik ben heel open, en ook dit hoort bij ons, het maakt ons tot wie wij zijn!!

Momenteel houden de kids en mij;-) hem gelukkig op het juiste been.

Stel je voor als man zijnde dat je niet meer kan werken, geen geld in het laatje kan brengen, elke dag, elke minuut pijn hebt, afhankelijk bent van anderen en dat niet eventjes, maar al 10 jaar….

Ik persoonlijk zou na een dag al gek worden… dus ja, dat Danny depressief was/is is een logische verklaring.

Ooit zei iemand tegen mij, die Danny he, die moet een schop onder zijn kont krijgen en weer wat gaan doen…..

Weet je hoeveel pijn dat heeft gedaan….

Mensen maken het niet 24 uur mee, en gaan door met hun eigen leven, logisch hoor maar soms is dat ook wel eens moeilijk, ze zien niet altijd aan je dat je het moeilijk hebt. En dat is natuurlijk heel dubbel want aan de ene kant wil je ook niet dat ze het aan je zien maar soms….

Helaas gaat het nog steeds slecht met Danny, alles kost hem moeite, opstaan, douchen…. alles kost veel energie…..

Momenteel zien we hem dan ook enorm aftakelen, hij valt alleen maar af en zijn weerstand word steeds minder.

Vorige maand bleek hij ook nog eens een liesbreuk te hebben en daar is hij vorige week wederom aan geopereerd.

Het is goed gegaan maar ook dit valt bij hem vele malen zwaarder als bij een ander. Het herstel gaat moeizaam en langzaam. Heeft heel veel napijn gehad en zijn energie level is nog lager als anders. Maar goed, hopelijk krabbelt hij toch weer een beetje op de komende tijd.

We hebben de afgelopen jaren hele zware momenten gehad, momenten waar niemand op zat te wachten, en die je niemand gunt……. en die niemand zou verwachten,

Maar we houden van elkaar en horen volgens ons bij elkaar dus wat doe je dan? Vechten!!! We laten het ziek zijn niet winnen!

Of het een reden heeft weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat het de liefste man op aarde is, de allerliefste papa van de wereld is en wij 5en een eenheid zijn en wij dit overwinnen! Hoe??? Geen idee!!!

Maar wij laten elkaar niet vallen, en ja dan maar vaak dingen alleen doen met de kids omdat Danny het niet aankan, dan maar minder vrienden om ons heen…… ons gezin is het aller belangrijkste…. wij gaan dit winnen!

Die 3 apenkoppen moeten wij zien groot te brengen en zoals ik vaak genoeg zeg, making memories is het allerbelangrijkste!

We houden onze koppies omhoog en proberen sterk te zijn, wij 5en zijn het allerbelangrijkste!!

Ik wil via deze blog nadrukkelijk aangeven dat wij niet zielig zijn of zielig gevonden willen worden, maar gewoon ons leven delen en ja, dat is niet altijd leuk….

maareh is dat in jouw leven wel???

Liefs Sabien

Oh en nog even een belangrijk dingetje want deze blog vraagt natuurlijk om reacties en adviezen maar op al die adviezen zitten we niet te wachten, de afgelopen jaren hebben we van wel honderden mensen elke dag weer div adviezen gekregen over wat Danny allemaal wel niet moest gaan doen… hopelijk begrijpen jullie dat dit niet haalbaar is of helpt.

8 gedachtes over “Danny

  1. Heb jullie in April leren kennen. Wat ik zo geweldig vind is dat Danny zijn gezondheid gewoon lekker bespreekbaar maakt en eerlijk is in hoe hij zich voelt en om hulp durft te vragen, dat verdient respect! Jullie zijn een liefdevol gezin waar het aan alle kanten van afstraalt! Lekker gewoon jullie zelf blijven!
    Liefs Sandy

  2. Lieve Sabien, ik ga geen adviezen hebben, maar wens voor jullie alle 5 dat er toch ergens achter de wolken een zonnetje te voorschijn komt.
    Dikke knuffel

Geef een reactie