Viva la france

Bonjour allemaal!!!! ja jullie zullen het wel gemerkt hebben maar we waren er even lekker 2,5 week tussen uit! Heerlijk met ons gezinnetje naar zuid frankrijk, Frejus geweest. We hebben het super gehad, zondag op maandag 6 juni-7 juni zijn we om 4 uur snachts vertrokken. DSCN5581 stop in luxemburg onderweg, DSCN5582 DSCN5583 DSCN5589 DSCN5590 DSCN5595 Rond 4 uur s’middags zijn we naar een hotelletje gereden in Valance. Zo op de bonefooi, was goed te betalen en lekker klein zodat wij nog even buiten konden zitten terwijl Mae na het eten lag te slapen!!!! DSC_0001 lekker in bad in het hotel na een lange rit! DSC_0004 na het douchen lekker beneden bijkomen en lekker wat drinken! DSC_0017 Knapperd aan de patatjes en nuggets! DSC_0010 Beauty lekker aan het kleuren! DSC_0020 DSC_0008 Mijn knapperd! Daar dus overnacht, DSC_0012 (2) ff knuffelen met papa! DSC_0015 broer zus liefde! DSC_0024 Ik heb je enorm lief!!!!!!!!!!! en de volgende ochtend rond 9 uur zijn we vertrokken voor de laatste 300 km en om 13.00uur kwamen we aan in Frejus! DSCN5600 DSCN5601 DSCN5652 De reis is super gegaan, de kindjes waren super lief, thank god of the dvd speler!!! Ik ken inmiddels de hele hello kitty en mickey mouse dvds uit me hoofd maar we kunnen niet anders zeggen dan dat het top ging!!!! Ik heb gereden omdat Danny niet mocht rijden en het ging super goed!!! we hebben niet extra veel gestopt ofzo het ging gewoon lekker! het scheelde ook dat we een overnachting hadden natuurlijk!!!! Terwijl ik de hele rit dus heb gereden heeft hij de kindjes entertained en verzorgd!!! Schat ik heb enorme bewondering voor je!! Schat voel je niet schuldig voor jouw was het ook hard werken hihihi Max was helemaal hyper toen we dus bij de camping aankwamen!!! hij herkende het direct en was helemaal happy! Terwijl Danny incheckte konden de kindjes lekker in de speeltuin spelen en waren ze helemaal happy!! DSC_0559 DSC_0560 DSC_0566 DSC_0568 DSC_0570 En ja toen was het toch quality time voor ons vieren, dus samen boodschappen doen, en toen lekker naar het zwembad gegaan! DSC_0267 DSC_0272 DSC_0317 DSC_0068 En eigenlijk zagen al onze dagen er zo uit!!! DSC_0027 DSC_0069 DSC_0074 DSC_0075 DSC_0078 gewoon genieten van elkaar en de kindjes lekker zwemmen! DSC_0096 DSC_0337 DSC_0098 DSC_0099 DSC_0103 DSC_0105 DSC_0108 DSC_0111 DSC_0114 DSC_0120 DSC_0129 DSC_0135 DSC_0137 DSC_0146 DSC_0150 DSC_0173 DSC_0196 DSC_0198 Onze bloedjes…. tote loss na een drukke dag zwemmen. DSC_0201 Smelt…… onze gooische kakkertjes!!! Ze zijn niet voor niks in het Gooi geboren!!! hihi DSC_0210 DSC_0235 euhhh DSC_0237 Al snel had Max een vriendje ontdekt; Bjorn, DSC_0324 en dat was vanaf de eerste dag dikke mik tussen hun……en tussen zijn papa en mama en ons ook!!!!!!!!!!!!! DSC_0241 DSC_0245 Martin probeert het in het frans geschreven briefje voor de MC Donalds te ontcijferen! hihi DSC_0248 lekker allemaal aan de mc donalds!!! DSC_0249 vriendjes voor het leven! DSC_0276 de mannen bij elkaar! Astrid lekker aan het tutten met Mae DSC_0282 DSC_0287 DSC_0298 DSC_0301 We hebben enorm veel met ze opgetrokken en vreselijk veel gelachen!!! En het zal jullie niet ontgaan zijn want heel veel lieve vrienden begonnen te smsen want ineens hadden we nood weer en bleken er campings overstroomd te zijn…… Het begon s’middags met veel, heel veel regen…… DSC_0578 DSC_0347 het was die dag al flink bewolkt en dus zijn we met Astrid en Martin en de kinderen naar Cannes gereden en hebben we lekker over de boulevard gelopen en hebben de kinderen heerlijk gespeeld DSC_0350 DSC_0354 DSC_0357 best friends for ever!! DSC_0368 3 musketiers DSC_0370 DSC_0373 lekker shoppen bij Louis Vuitton DSC_0375 DSC_0381 in de draaimolen op een dikke motor!! DSC_0392 lol in de speeltuin nu het nog droog is…. DSC_0395 DSC_0394 DSC_0399 maar al snel begon het toch te regenen….. en niet zo heel veel, nee echt met bakken uit de hemel maar goed, dat kan natuurlijk maar het hield niet op…. het was echt zo veel…… DSC_0400 dus snel naar de auto’s om maar weer naar de camping te gaan want we waren echt zeiknat!!!! en ook s’avonds bleef het maar regenen en viel ook nog is de stroom op de camping uit….. en toen we sochtends op stonden (30 graden en strak blauwe lucht) en de helikopters heen en weer zagen vliegen DSC_0411 begon er een lampje te branden en kwam het nieuws ook bij ons terecht….2 km verder op was het hele dorp overstroomd en hebben mensen drama’s meegemaakt!!! Zo was er een nederlands stel van onze camping die die ochtend naar het stadje reden en in enorme files terecht kwamen en ze mensen op de weg om hulp zagen roepen. Ze zijn gestopt en hebben een nederlands gezin geholpen…. die waren alles kwijt, caravan en auto weggespoeld en hebben met de kindjes onder hun armen doodsangsten gehad…. ze waren ook zelf mee gespoeld!!! gelukkig werden ze gered maar ze hadden niks meer…. en heeft die man die man meegenomen om een huurauto te regelen en een hotel te zoeken en die vrouw is met die andere vrouw en de kinderen naar de Carrefour gereden om maar wat kleding voor hun en de kindjes te gaan kopen!!! Echt zo zielig!!!! Ook werden er mensen op onze camping opgevangen…. we hadden nauw contact met een bejaard nederlands stel en hun dochter….. ook zij waren snachts uit hun bed gelicht!!! die man was zo slecht ter been, zwaarlijfig en in slechte conditie en ook hij moest voor zijn leven vrezen… ze zijn op het dak van een hoger lichend gebouw geklommen en hebben gewacht op hulp, ze konden nergens meer heen want er was overal water!!! Die man is met een brancard in de helikopter gegaan, en dat was nog het gekke, die man heeft gevreesd om zijn leven maar kon alleen maar lachen(zonder kunstgebit want die kon ie niet eens meemaken) omdat hij voor het eerst in zijn leven in een helikopter was geweest!!! ongelooflijk! De dochter is later nog terug geweest op de camping om te kijken of ze nog wat kon redden…. gelukkig kon ze het kunstgebit redden van haar vader en wat kleding maar dat was het wel, ook de auto was niet meer te redden! Ja dat doet toch wel een hoop met je!!! DSCN5651 Hier reden we toevallig langs toen we met Max naar de dokter moesten, normaal stond hier dus ook groen!!! Gelukkig lag onze camping op een berg maar toen het een paar dagen later weer zo veel regende….. DSC_0426 DSC_0427 DSC_0437 DSC_0439 Max lekker op de bank met de laptop toen het regende DSC_0440 DSC_0452 We blijven lachen….. DSCN5648 Max had lol in het keukenkastje…. iemand moet ons toch aan het lachen maken!!! was ik toch wel een beetje angstig…. heb wel 20 keer in 5 min onze spullen in gedachten ingepakt….. ik wilde echt naar huis hahaha Gelukkig hadden we ook heel veel mooie dagen en dus lagen we in het zwembad of gingen we lekker naar het strand. DSCN5610 DSCN5611 DSCN5614 DSCN5623 samen met papa zandkastelen bouwen DSCN5633 DSCN5643 onze knapperd DSCN5642 DSCN5647 mijn mannen!!!!! smelt!!! En oh wat genoten we van onze kindjes!!!! DSC_0503 DSC_0508 DSC_0513 DSC_0517 DSC_0529 DSC_0486 DSC_0478 Max had het helemaal naar zijn zin met zijn vriendje Bjorn die speelden echt elke dag samen, lekker van de glijbaan en lekker donderstenen met elkaar! En ook Mae genoot volop, ze is ineens ook zo gegroeid want ze wilde echt elke dag lije…. juist ja glijden, sochtends stond ze in haar bedje lije te roepen!! DSC_0316 DSC_0333 DSC_0329 en….. ons meiske heeft voor de eerste keer op de wc gepoept!!! 1.5 jaar en al op de wc poepen… hoezo zijn wij trots??? hihi het zal wel een 1 malige aktie zijn maar ze heeft natuurlijk een oudere broer en die ziet ze naar de wc gaan om te poepen dus op een gegeven moment riep zij ook poepen en liep naar de wc…. dus maar erop gezet en poep/pers geluiden gemaakt en ja hoor daar ging ons meisje…. hihi echt zo grappig want zelf was ze ook wel verbaasd….. Ze heeft nog 1 keer daarna een plasje per ongeluk op de wc gedaan maar dat was het wel! Nu thuis wil ze er nog steeds op… poepe roept ze dan heel stoer en dan zetten we haar erop maar wil ze er wil heel snel af hahaha lekker ding! En ja een paar dagen voordat wij weer naar huis zouden gaan gingen Martin en Astrid ook naar huis en was het ineens wel erg rustig op de camping maar hebben wij nog even genoten….. DSC_0534 DSC_0541 DSC_0545 Maar ook nog even wat ellende gehad want Max kwam ineens s’nachts bij ons want hij had oorpijn… en dus de volgende ochtend naar de plaatselijke huisarts waar een oorontsteking werd geconstateerd, en dus mocht hij naar huis met een antibiotica… en dus hebben we 2 dagen rustig bij het huisje doorgebracht, DSCN5649 Maar alsof het ons niet gegund was volgde er na 2 dagen weer een nieuw drama……. We zaten heerlijk met onze kindjes in het kinderbadje te genieten toen een moeder met angst in haar ogen langs ons liep…. Danny zei meteen volgens mij is ze haar kind kwijt… en dus ging hij staan om in het diepe grote bad te zoeken…… We kenden de vrouw niet persoonlijk maar op z’on camping ken je iedereen van gezicht dus wisten we naar welk kind we moesten uitkijken (net zo oud als mae) …. ineens riep Danny dat hij het zag…. en terwijl ik om keek werd het kindje levenloos uit het diepe bad gehaald!!!!!!!!! PANIEK!!!!!! De lifeguards hadden nog niks door en dus gaf ik ze gil en wees die kant op….. de mevrouw die het kindje uit het water had gehaald stond met dat kind over haar armen om het water er uit te schudden….. waarop ik riep dat het plat gelegd moest worden…… Danny stond direct te huilen en terwijl ik weet wat ik moet doen en ik kan reanimeren kon ik geen stap zetten…. we stonden aan de andere kant van het bad met onze kinderen….. gelukkig werd het toen neergelegd en zijn ze begonnen met reanimeren en kwam de lifeguard met de zuurstofkoffer……… we zijn met de kinderen naar het restaurant van het zwembad gelopen waar we al begrepen dat het weer ademde maar het was zo blauw toen het eruit kwam….. pas na 35 min was de ambulance er en 15 min later de traumahelikopter!!!!!! Het kindje is toen gelukkig ademend met de ambulance weggegaan!!!! Iedereen was zo van slag……. het is ook allemaal zo bizar….. want het kindje had geen bandjes om…… het werd niet direct geranimeerd en de lifeguards waren niet alert…. staan de hele dag te beppen, en mooi te wezen…… 1 van de lifeguards deed helemaal niks en de andere kwam dan met de zuurstofkoffer aan rennen. De ambulance was er pas na 35 min…. en ik voel me zo klote omdat ik gewoon kan reanimeren maar niet in staat was om 1 stap te zetten……. Ik zou er ook nooit als eerste bij geweest zijn, Danny stond te huilen en onze kindjes stonden verklampt aan mijn hand…..maar toch voel ik me er kut onder… tijdens mijn cursussen zei ik al, ik hoop zo dat ik het durf, kan…. en nu kon ik iemand helpen en deed het niet!!!! Gelukkig hadden heel veel mensen dat zelfde gevoel dus dat troost wel en ik weet ook heel goed dat ik er gewoon echt te ver van af stond. Danny zegt ook steeds dat als wij er naast hadden gelegen ik direct zou hebben gehandeld….. maar het knaagt wel. Ook voor Danny was het heftig want hij heeft dit eerder meegemaakt en dat kindje was niet meer te redden! Maar goed, het laatste nieuws voordat wij naar huis gingen was dat het kindje het oke maakte maar nog wel vocht achter zijn longen had en die maandag door de scan ging…want niemand weet hoelang hij in het water heeft gelegen…. en dus wat de hersenschade is…… Ook is de politie op de camping geweest en loopt er een onderzoek hoe het kan dat er zo laat is gereageerd…… de lifeguards hebben op hun flikker gekregen en stonden vanaf die dag erna netjes in het toren!!!! Het is ook zo dom want ze lopen zo te mopperen wanneer je een zwemshort aan hebt ipv een gewone zwembroek (dat is verplicht in frankrijk)….. maar opletten ho maar….. En dan ook nog van die domme mensen die daarna nog steeds hun kinderen zonder bandjes laten zwemmen……. en dan heb ik het echt over die kleintjes hoor!!! Sorry dat ik zo loop te gallen maar het was gewoon echt vreselijk……… Max heeft het natuurlijk ook wel door gehad… hij heeft het volgens ons gelukkig allemaal niet gezien maar ziet ons natuurlijk en hebben we het hem zo goed mogelijk geprobeert uit te leggen…. hij zegt ook steeds dat hij zo geschrokken was….. (we hoorden later het verhaal hoe het gebeurt was, want de vader is blijkbaar met zijn oudste zoontje van de glijbaan gegaan en dat jongere kindje is er dus achteraan gelopen zonder dat iemand dat door had en dus ook zelf van de glijbaan gegaan…….) (en degene die dat manneke heeft gereanimeerd was een ge-evacuurde van een weg gespoelde camping……. die man moet het echt zwaar nu hebben!!! We hadden nog een paar dagen toen dat gebeurde en dus hebben we geprobeerd om nog even van de vakantie te kunnen genieten. natuurlijk hebben we ook vaderdag gevierd en dus werd papa verwend met 2 hele mooie tekeningen en weer zon geweldig tegeltje (not) met Max zijn handje erop!!! Maar goed Max was er heel trots op dus wij ook hihi DSC_0546 DSC_0549 DSC_0551 En s’avonds hebben we heerlijk bij het restaurant gegeten van de camping! DSC_0590 DSC_0612 DSC_0622 DSC_0626 (terug van de vakantie heeft papa van ons een mooi barbeque-tje gekregen en een nieuwe tuinslang voor aan de muur! hij was helemaal blij!!!) Ook hebben we op de vakantie het voetbal absoluut gevolgd, ik had al oranje vlaggetjes mee genomen voor bij het huisje en de wedstrijden konden we in het restaurant bij het zwembad kijken, dus eerst met zijn allen gezwommen en toen Mae in de buggy gelegd zodat zij kon slapen en toen met Max daar gekeken met nog meer nederlanders, iedereen liep op de camping al leuk in het oranje dus de stemming zat er goed in!! Max vond het helemaal leuk en met hulp van ijsjes en lollies en de andere kindjes hebben we allemaal de 2 eerste wedsrijden kunnen kijken!!! Max was helemaal blij wanneer we scoorden, want het dak ging er ook af in Frejus!!!! DSC_0308 DSC_0310 DSC_0311 Hoera we hebben gewonnen!!! En toen was het alweer dinsdag ochtend!!! we zijn om 6 uur weggereden en om 21.00 uur waren we weer veilig thuis!!! De kinderen hebben het dit keer ook goed gedaan, DSC_0640 Mijn co piloot! DSC_0642 Max was echt blij met de dvd en heeft nog 1,5 uur van de 15 uur geslapen en Mae deed ook het super alleen ja dat is een meisje he…. af en toe kun je dat gilletje ff niet meer hebben tijdens zon lange rit… want ook zij heeft maar 1,5 geslapen….. hahahaha maar goed, met veel geduld, afleiding, koekjes en drinken hebben we het vol gehouden!!! Ook haar woordenschat is enorm gegroeid, huis, ije (glijden), woehie(woezel onze hond), ete, en nog wat meer maar die weet ik niet meer!!! Max heeft trouwens een nieuwe fase namelijk de zelfverzonnen woorden, hoe hij er op komt weet ik niet maar bijv vapantie!!!!! en lache joh!!! hahahaha lekker ding En ja vorig jaar gingen we nog samen met hem de trap van de glijbaan op en mocht hij dan alleen glijden zodat wij hem dan konden opvangen, en deze zomer mocht hij helemaal alleen de trap op, alleen glijden en “zwom” op zijn manier zelf naar het trappetje en ging weer naar de glijbaan!!! hij genoot zo!!!! Voor papa was het glijbaan verhaal een beetje jammer want het was voor hem met zijn knie natuurlijk te gevaarlijk om van de glijbaan te gaan dus mocht papa in het water staan om hem dan op te vangen….. en wat dus betekende dat ik voor Mae de sjaak was….. ik kan de glijbaan niet meer zien….. hahahahaha maar ach ze genoten er zo van hihi En natuurlijk had Max de eerste de dag al zoiets van wanneer komt opa??? want die was er vorig jaar ook een paar dagen maar helaas deze zomer niet…. en dus was het elke dag wanneer komt opa???? en oh hier stond opa zijn tent he?? en hier waren we met opa ook he??? Dus OPA volgend jaar kom je weer he!!!! (we willen volgend jaar weer terug naar deze camping!!!) en we denken dat we dan 3 weken gaan want dat is ons laatste jaar dat we in het voorseizoen kunnen want dan is Max natuurlijk al 4 jaar!!!!!!!!!!! oh dat worden dan een stuk duurdere vakanties….. Maar goed nu weer terug in onze oude ritme van werken, fysio en noem maar het op!!!! DSC_0643 Trouwens dit was het resultaat van 2 weken op vakantie en niet wassen…..!!!!!!!! Ik heb geloof ik wel 7 wassen gedraaid, maar alles ligt nu al weer gelukkig schoon in de kasten!!! Nou ik hou het even voor gezien nu want ik ben inmiddels al 4 uue bezig met deze log en het is inmiddels 0.25 uur… tijd voor mijn bedje!!!! liefs sabien en co

12 gedachtes over “Viva la france

 1. Echt heel erg gaaf dat je die tandemsprong mag gaan doen. Ik zou wel willen, maar durf dat echt niet hoor. Heel stoer dat je het gaat doen!
  En nog een high tea, en dat noem je ‘niet bijzonder’!?
  Gezellig, zulke collega’s waar je zoveel leuks mee doet!

 2. Gaaf hoor die tandemsprong… lijkt me heerlijk om even ‘gewichtloos’ te zijn! Ga genieten ervan šŸ™‚

  Verder weer veel gedaan! Tjonge zeg… waar haal je de tijd vandaan?!?!?

  Nog een fijne zondag!
  Liefs,
  Nathalie

 3. Hey! Hier een vroege vogel (kinderen he…)dus lekker even je blogje gelezen. Leuke vakantie op een paar vreselijke gebeurtenissen na. Bah!! Helemaal dat kindje…Ook ik kan me goed voorstellen dat je verstijfd stond hoor en ik denk ook dat als je er naast had gestaan wel wat had gedaan. Camping ziet er leuk uit. Wij gaan over 3 wkn naar de Jura. Erg benieuwd, ook kamperen. Wij hebben een vouwwagen gekocht:) Ja wij moeten nu al in het hoogseizoen want ik werk op een school….
  Liefs Maaike

 4. Hoi lieffies,

  Sjeetje, zit ik weer in tranen, na het lezen van je blog! Wat een vakantie….
  Wat heb je weer prachtige foto’s gemaakt!!
  heerlijke kids… veel plezier vandaag, geniet ook van het mooie weer en komen gauw even een bakkie doen, heb jullie al lang niet gezien, zeker even voor onze vakantie!! xxx

 5. Jeetje wat een vakantie!! En wat een verhaal met dat kindje zeg… pffff. Denk dat er een knop om moet als je op ‘commando’ moet reanimeren en handelen, je schrikt van de gebeurtenis en tja ergens is het logisch dat je lichaam blokkeerd, maar het is jammer dat he tniet lukte!

  Verder, op de regenbuien na ziet jullie vakantie er lekker uit!!! Lekker genoten en nu weer thuis, tja nog xc3xa9xc3xa9n jaartje en dan moet Max al weer naar school, het is wat! De tijd vliegt!!

  Liefs,
  Nathalie

 6. Jeetje mina wat een belevingen op vakantie zeg!! Maar gelukkig is jullie niks overkomen. Hopelijk blijven de leuke herinneringen langer plakken! Want jullie hadden wel mooi weer, jammer van die regenbuitjes, maar ach die waren ook zo voorbij gelukkig!
  Volgend jaar een schoolgaand kind! Jeetje wat gaat dat hard! Tja….en dan leef je weer op de klok! Niet voor de flesjes, maar schooltijden!
  Geniet het aankomend jaartje nog maar van die 2 thuis, voor je het weet…zit ie op school.

 7. Hey Danny & Sabine,

  Geweldig je web-log. Zulke mooie foto’s en ondanks de slechte ervaringen toch ook de mooie dingen van het leven…

  Wij hebben het zo gezellig met jullie gehad!

  Bjorn mist zijn vriendje nog iedere dag, vroeg vanmiddag toen ik hem ophaalde van school nog of Max ook naar school was….
  En als we naar strand gaat, vraagt ie voor de zekerheid toch ook nog even of Max er ook is.
  We hopen snel ja te kunnen zeggen op zijn vraag, want we missen jullie best wel.

  Maar gelukkig sms’en en chatten we regelmatig, en gaan we snel afspreken!!!

  Veel liefs uit Noordwijk,
  Martin, Astrid en Bjorn.

 8. Pfff, wat een verhalen! Gaat je niet in de koude kleren zitten, dat snap ik wel… Gelukkig ook vier snoeten die zichtbaar genoten hebben van elkaar!

 9. Hoi,

  Jeetje wat een verhaal zeg van dat kindje in het zwembad! Ik zou niet weten wat ik zou hebben gedaan ook al kan ik reanimeren, je weet dus maar nooit hoe je dan reageert! Mooie foto’s weer hoor! Jullie hebben voor de rest echt genoten, dat is duidelijk, jammer van de regen, maar het had erger gekund!
  Een collega van mij was ook in Frankrijk op vakantie en die vertelde dat er een kindje bijna was verdronken in het zwembad. Blijkt dat ze jullie hebben leren kennen op vakantie (Kim, Hugo, Julian en Mauro) Toevallig he!

  Liefs Nynke en de mannen

 10. Wat een heftige vakantie was dat! Niet direct voor jullie, maar indirect toch weer wel. Het is er iig een die jullie niet snel zullen vergeten.

  Leuk trouwens dat Max het nog herkende van vorig jaar! Zou Mae het volgend jaar ook nog weten? Misschien herkent ze de glijbaan šŸ™‚

Geef een reactie