thomas de trein dag en nog heeeel veel meer!

oh, ik heb nog steeds niet die winkel gevonden waar ze tijd verkopen, maar goed!
Hier dan weer een dikke update vanuit huize Almere!

Allereerst weinig veranderingen met Danny, zijn dag ziet er elke dag hetzelfde uit, hij ligt op de bank, kijkt wat tv (god dank voor functie op onze tv van gemiste uitzendingen) computert wat, (Max zijn hyves is gepimpt, en Mae der hyves is in ontwikkeling) en dat is het wel zon beetje. Echte veranderingen met zijn knie zijn nog niet echt zichtbaar, hij mag er nog steeds niet op staan, waren afgelopen maandag in het ziekenhuis voor controle maar waren met 10 min weer buiten, hij moet zijn knie zien als gebroken zien dus zo door blijven “huppelen”. Over 4 weken moet hij weer terug komen en dan zou hij er dus weer op mogen gaan staan….. maar goed zijn been is nu al behoorlijk stijf!
En dus verveelt hij zich te pletter, daarom wil ik een oproepje doen, want hij heeft echt enorme behoefte aan wat steun van anderen, hij zou het zo fijn vinden als er wat mensen kwamen om een bakkie met hem te drinken, of wat meer telefoontjes, of smsjes, of een kaartje want dan heeft ie wat afleiding…..

Verder gaat het met de kinders goed, ze zijn allebei niet meer zo heel snotterig maar Mae hoest nog enorm!
Dscn7824

Dscn7825

Dscn7826

Dscn7830
Mae heeft er inmiddels ook 2 boventanden bij, en dus kan mevrouw steeds meer “stukjes” eten!
Oh en het is net zon vreetmonster als der broer, ze ziet al het eten, en komt dan heel snel aan gekropen in de hoop dat zij ook nog een stukje krijgt…. en als dat niet zo is… laat ze zich goed horen hoor hihihi

Dscn7939

Dscn7941

Dscn7945

Dscn7946

Dscn7949

Dscn7950

Dscn7954

Dscn7957

Verder was zaterdag DE DAG,
Max en ik vertrokken met mijn zusje om half 9 op weg naar zuid limburg waar het Thomas de trein evenement was!
Ik kan niet anders zeggen dan dat het 1 groot feest was!
Er waren 4 verschillende stations die je met thomas treinen bezocht en op elk station waren allerlei aktiviteiten, draaimolen, maar ook een ritje in kleine treintjes, of smincken en springkussen.
Ook was er nog een voorstelling van Thomas de trein zelf en dat was natuurlijk het hoogte punt!!
We waren pas rond half 9 thuis en zelfs in de auto raakte hij er niet over uitgepraat, en dus ook niet in slaap gevallen wat je eigenlijk wel zou verwachten!
Dscn7959

Dscn7960

Dscn7961

Dscn7962

Dscn7967

Dscn7969

Dscn7971

Dscn7980

Dscn7990

Dscn7994

Dscn8001

Dscn8004_2

Dscn8008

Dscn8010

Dscn8013_2

Dscn8015

Dscn8016

Dscn8018

Dscn8021

Dscn8022

Dscn8025

Dscn8036

Dscn8038

Dscn8041

Dscn8045

Dscn8049

Dscn8053

Dscn8056

aDscn8060

Dscn8067

Dscn8070

Dscn8074

Verder is onze Max nu zo goed als zindelijk, overdag doet hij alles op de wc, en ook s’nachts gaat het goed, s ochtends lijkt soms nog wat lastig voor hem te zijn, maar als dat alles is…. hoor je mij niet klagen!
Ook zijn poepjes gaan op de wc, vraag niet hoe want hij vind het erg eng, hij komt heel goed zeggen als ie moet poepen maar wil dan vervolgens niet meer op de wc zitten, zoals vele andere kinderen merk ik dat hij het eng vind….. met lichte dwang kan ik hem op de wc houden en met een knuffel tijdens het poepen (hoezo krijg je het daarvan in je rug…ja ik ben ook geen 18 meer hoor hahaha….) is het allemaal een stuk minder eng voor hem! en gaan alle poepjes gezellig met elkaar zwemmen!!! (je moet ze wat wijs maken!)

Dscn8075

Dscn8079

Dscn8081

Dscn8083

Dscn8085

En ja toen was het woensdag ochtend… de dag dat Max begon op de peuterspeelzaal!
Gisteren mochten we al even langskomen om kennis te maken en even het 1 en ander door te nemen en hij was direct druk met al het speelgoed!

Vanochtend was hij al vroeg wakker en nadat we waren aangekleed konden we naar beneden om te ontbijten en zijn tas in te pakken
Dscn8086

toen zijn jas aan, schoenen aan en nieuwe tas op zijn rug!
Dscn8089

op weg naar “school”
Dscn8090

vol goede moed stapte hij door!
Dscn8091
daar gaat mijn o zo kleine grote jongen

binnen hing hij netjes zijn jas op
Dscn8094

Dscn8095
en zette hij zijn brood en melk in de koelkast!

zijn dag kon beginnen!
Dscn8097

Dscn8096

en ja toen was het toch echt tijd voor het afscheid
Dscn8098
Hij zwaaide er flink op los en ik kon met een gerust hart weg…..
mijn kereltje……
al met al had ik het zwaarder dan hem, had s’ochtends vroeg ff een traan momentje maar op het moment zelf kon ik het droog houden hiihi
na afloop had hij praatjes voor 10 en volgens de juf heeft ie echt genoten, en had ie echt naar zijn zin gehad!
enne…. ze vinden dat ie erg goed praat voor zijn leeftijd…. en “al zindelijk met 2,5”??? voor een jongen?? dat had ze nog nooit mee gemaakt…. hihihihi bloos bloos hoezo zijn wij trots op ons ventje!!!!!!!!!
Missie geslaagd dus!
tot the next log!!!!!

liefs van ons allemaal

11 gedachtes over “thomas de trein dag en nog heeeel veel meer!

 1. Ah, wat een ziekeboeg.. beterschap!
  Jullie ‘huisfeestje’ en veertigjarige verjaardag zien er gezellig uit!! Leuk hoor, zo’n foto verslag 🙂

  En Max op naar school! Het is wat, toch weer een stapje richting groter worden!

  Fijn weekend nog!
  Liefs,
  Nathali

 2. Het feest ziet er erg gezellig uit, maar jeetje wat een gedoe daarna met Danny’s knie! Gelukkig kon hij zo snel terecht, maar een nacht met een opslotte knie lijkt me ook een nachtmerrie geweest voor hem.
  Wel enorm balen dat hij nu 6 weken niks kan doen, net nu het mega druk is op het werk. Maar hij kan er natuurlijk niets aan doen en moet zich nu gewoon heerlijk door jullie 3tjes laten vertroetelen.

  Heel veel beterschap en succes Max. Wachten op zoiets leuks als naar de peuterspeelzaal gaan kan soms heeeel lang duren!

 3. Hey lieverd!

  Jaaa, het feest was erg leuk en gezellig! Wij waren er helaas niet zo lang, maar lang genoeg om jullie weer even te zien/spreken en knuffelen ;-)!
  Ah….en toen Danny….vind het zo rot voor jullie joh. Snap goed dat hij er totaal kapot van was, 6 weken is écht heel lang!! (en daarna is hij er ook nog niet denk ik??)
  Heeft zijn baas het wel goed opgevat??
  Wel top dat jullie nou een laptoppie hebben, we zullen Danny zo nu en dan wel eens verblijden met grappige filmpjes, lieve berichtjes of opbeurende teksten hoor ;-)!
  (en Jos vraagt of dit hoort bij het: “ouderdom komt met gebreken….” hihi)

  Nou lieverd, geef die mooie kinderen van je een dikke kus en je mannetje natuurlijk ook.
  Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel beterschap voor de komende tijd he!?

  O, ja! En voor a.s maandag natuurlijk heel veel sterkte, hihi, je kind voor het eerst naar school brenegn hakt er echt wel eventjes in hoor. Maar komt goed!
  Liefs uit Ridderkerk!

 4. Hey familie!

  Net jullie verhaal even met z’n tweetjes gelezen, Lennard was wel even benieuwd naar de knie van Danny…, niet zo’n fraai verhaal. Echt balen, zeg! Heeft Danny zich er een beetje bij neer kunnen leggen? Je kunt niet veel anders natuurlijk….
  Voor jou wel heftig, maar wat je zegt, moeders zijn vooral in dit soort dingen goed! Hopen, dat Max en Mae weer een beetje opknappen, zou al lekker zijn.

  En, Max dus naar de peuterspeelzaal, spannend en leuk! Gaat ie vast leuk vinden!

  Succes maandag met wegbrengen en sterkte met het herstel en verzorgen van Danny!

  Groet, Lennard en Bianca

 5. Hey Meis!!

  Wat een leuke en gezellige foto’s van je housewarming…ik wilde nog als verassing langs rijden, maar het is er niet meer van gekomen!! Maar wat een super gezellig feest!!

  En jeetje die vent van jou, het is toch wat met z’n knie….na een week begint hij de bank al irritant te vinden en na 2 weken gaat hij vriendelijk verzoeken of jij hem overal heen wil brengen, want hij verveelt zich 😉 (ik kan erover meepraten!) Ik wens je veel beterschap met je mannetje!! (ik zit nu ook in het verband, maar dan alleen mijn duim hihi)

  En wat groeit die kleine meid van je hard zeg!!! Het is echt een poepie en wat lijkt ze op Max zeg!! En nog even en dat meisje is ook alweer 1 jaar!!

  En Max naar school…spannend…Jesse gaat niet naar de PSZ, want hij gaat naar de creche en vanaf 1 januari gaat hij 2 dagen in de week…dus géén speelzaal hier….maar het is superleuk hoor!! Ze genieten er onwijs van. Ik moet Jesse zelfs al inschrijven voor de basisschool!

  Nou meis, ik hou je in de gaten en ik spreek je snel!

  Liefs
  Angelique en Jesse

 6. Wat een belevingen bij jou zeg! Een week gaat ook niet altijd vlekkeloos of zonder drukte bij jullie. Het is echt het 1 of het ander als ik op je weblog lees. hahaha. Maar dat maakt het leven wel weer leuk. Natuurlijk minder leuk voor Danny, wens hem maar beterschap toe.
  Wel een gezellig feestje bij jullie! En weer tot in de details verzorgd. Top! Jammer dat wij met en ziekenboeg kampen, maar anders was ik even achter die rijen auto’s aangereden. hahaha.
  Nou meis, heel veel sterkte met je mannetje en geniet van het kroost. hahaha.
  Wel top dat Max toch nog snel terecht kan bij de PSZ. We lezen in het volgende logje wel wat hij ervan vind.

 7. Lieverd, Nog even om toetevoegen; waar zo n ‘klein’ meisje, want dat was je ooit…., zo groot in kan zijn….Om trots op te zijn!! En dat ben ik ook, heel erg!!! SUPERTROTS! Ik krijg t vaak te horen en geef t niet altijd aan en of door…Maar you know….Kus

 8. Nee Sabien, de tijd-winkel heb ik ook nog niet gevonden, maar…..de Lief!-winkel in Almere wordt in november geopend! (goed voor je portemonee ;-))

  Wat ziet dat Thomas-event er leuk uit zeg! Ik dacht nog, jeetje, wat een lange rit voor een beetje Thomas, maar het ziet er super uit! En Max heeft genoten en wat wil je als moeder dan nog meer?!
  En dan de kleine Mae….wat een vrolijk heerlijk kind! En die tanjes, hahahaha, prachtig!

  Heerlijk voor je dat Max de peuterschool zo leuk vind! Hier is het met afscheid nemen nog steeds drama, maar verder gaat het gelukkig wel goed. Maar jullie kunnen zxc3xa9ker trots zijn op jullie kids hoor!!

  Dikke kus uit Ridderkerk!

 9. Leuk zeg, die Thomas de Trein-dag. Het was dan wel een flink stuk met de auto rijden, maar dan zie je wel de echte Thomas de Trein! Supergaaf!

  En alweer naar de peuterspeelzaal. Wel fijn voor hem om even lekker met andere kinderen samen te kunnen spelen. Alhoewel Max geloof ik aan vriendjes en vriendinnetjes geen gebrek heeft. 🙂
  Het is ook heel knap hoor, dat hij al helemaal zindelijk is! Ik weet hoe ontzettend veel moeite het kost. We zitten nog druk in de fase van stickertjes en plasjes op de wc. Maar de interesse is, helaas, plotseling weer weg. Balen!

 10. Hoi hoi,

  Jaaaa, nou weet je eens wat ik voelde toen ik Juul bij je achterliet ! 🙂 Had er wel een goed gevoel over hoor, maar valt tegen hxc3xa8, je allesie daar voor het eerst droppen. Wat een ontzettend leuk evenement met die Thomas treinen. Maar hadden ze die laatst ook niet bij het spoorwegmuseum ???
  Ff in de gaten houden dan hoef je volgende keer niet zo ver !
  En heerlijk dat Mae zo’n lekkere eter is, ons neefje Manuel eets bijna niets, echt een ramp. Ze blijven dus ook nooit eten, erg ongezellig.
  Wat het dansje betreft: Julian is zombie in Thriller, hahahaha
  Ik zeg maar niets, hij vindt het zelf een glansrol whoehahahaha

  Groetjes, Lieke

 11. Goed zeg, die zindelijkheid. Heel af en toe doet Nienke wel wat op het potje of de WC, maar regelmaat krijgen we er nog niet in. En ik zie dat Max ook gek is op ‘Donnolts’ zoals Nienke McDonalds noemt.

Geef een reactie