2de bezoekje verloskundige

Zo daar zijn we weer!
Met ons gaat alles goed! We hebben weer een lekker weekje achter de rug!
Allereerst was vrijdag mijn zwager jarig en omdat ze met de boot op vakantie waren zijn Max en ik naar Katwijk gereden waar mijn zusje en zwager lagen!
Na eerst een bakkie te hebben gedronken zijn we lekker naar het strand gelopen en hebben we het heerlijk gehad!
Dscn2096

Dscn2097

Dscn2098

Dscn2099

Dscn2104

Dscn2105

Dscn2106

Dscn2107

Dscn2108

Dscn2109

Dscn2111

Zoals je ziet, het was super gezellig!
Daarna nog ff lekker het dorp in geweest, Max kon toen ff lekker tukken in de wandelwagen en nog even gekeken bij een paar leuke babyzaakjes maar helaas niks gekocht….. vind het zeer frustrerend dat er gewoon niks leuks (voor mij dan) bij hangt wat je voor een jongen of een meisje kunt kopen….. heb z’on behoefte om voor dit kleine wurmpie iets te kopen…. maar helaas…..
Gelukkig hoeven we niet heel lang meer te wachten…. want we hadden de afspraak voor de 20 weken echo op maandag 8 september staan maar die heb ik ff kunnen verschuifen naar donderdag 4 september…. eigenlijk om 2 redenen…..
1, omdat Danny dan jarig is….. natuurlijk hopen we dat alles goed is maar dat maakt het wel dubbel speciaal en
2, omdat het weekend erna de ij hallen weer is…. hahaha anders had ik nog vrij weinig kunnen scoren voor wurmpie en nu weten we als het goed is het geslacht en kan ik dus lekker los gaan…… hihihihihihi
spannend hoor! Verder trouwens ook de 30 weken prect echo vast gelegd dus ook dat is weer geregeld!
Nu alleen nog met 24 weken de erkenning regelen en dan moet ik ook nog achter mijn verlof aan!!! Want dat is voor mij de eerste keer hahahaha
Ik ben namelijk zelfstandige en dus kreeg ik met Max noppes nikkes nadas…. maar sinds juni van dit jaar krijgen zelfstandige wel een zwangerschapsuitkering….!!!! Ben echt super blij….. is niet super veel maar he…. het is toch wat….. Maar goed daar moet ik dus nog voor bellen….
Van de kraamzorg heb ik nog niks vernomen…. dus dat is nog even afwachten!

En ja ik geloof dat ik nu al enorm last heb van nesteldrang…. echt ongelooflijk! Ben maandag en vanochtend met een volle auto naar het grofvuil gereden…… juist ja….. alles moet opgeruimd zijn hahaha
We waren al druk bezig want Max gaat straks naar zolder maar dat is 1 grote ruimte en daar gaan we dus een kamer creeren….. Maar onze zolder staat echt helemaal vol…
en dus waren we al druk bezig om alle babyspul van Max en die 10 dozen met meiden spul naar beneden te halen… en dus staat onze slaapkamer nu helemaal vol!
Dscn2142

Zie je die rode gordijntjes??? je snapt dat ik die ff dicht laat he???Hahaha
Maar goed nu is wel 1 kant van de zolder leeg en dus konden we daar de zonnebank en logeerbed neer zetten…. en dat wou ik dus zondag ff doen…. precies…. in die hitte….. hahahaha Danny werd lichterlijk gek…. maar….. het staat…..
Dscn2141

En dus is de plek waar Max zijn kamer komt nu leeg!
Dscn2140

Hoe, wat, waar precies een muurtje komt gaan we binnenkort met mijn paps en mams bekijken en dan kunnen we is rustig aan de klus!
Ik ben zelf al druk bezig met ideeen voor Max zijn kamertje, nu heeft hij alles in het lichtblauwe ruitje en zo meteen wil ik het een beetje amerikaanse stijl maken, dus donkerblauw, wit en rood! Had in een boekje een heel leuk wit lampje gezien met een amerikaanse vlag erop maar Joost mag weten waar ik die kan vinden! Maar ik ben niet dom en dus heb ik vanmiddag op de markt een strijkembleem gehaald hahaha!

Maar mochten jullie nou iets leuks zien in die stijl geef het ff door haha!

Oh enne ik heb mijn kinderwagen ook verkocht! Via marktplaats, die mensen belde en vroegen wat mijn laagste prijs was, dus ik zei 150 euro, nou ze kwamen diezelfde middag nog kijken en boden 175 euro! Nou helemaal top… alleen daar kwam nog is 5 euro bij omdat ik niet kon wisselen! Goed he!
Dus dat ding is ook weer weg!

Verder was ik dus gisteren bij de verloskundige geweest….
Ik kon echt niet wachten en was eigenlijk bloed nerveus maar na ff te hebben bij kletst met mijn verloskundige, ze vond Max helemaal het einde en hij haar ook, mocht ik op de bank plaats nemen! Mijn bloed was trouwens onderzocht en dat was allemaal keurig!
Mijn bloeddruk was keurig, 130 over 70, en mijn baarmoeder lag al vrij hoog alleen was hij nog wat smal maar dat was niet erg, zou misschien de komende weken wat meer last krijgen van bandenpijn.
En ja toen was het zoeken naar het hartje…. en gelukkig daar was ie…. pppffff jeetje miena wat had ik dat nodig zeg…. ik was zo bang dat het het niet meer deed….. ik had natuurlijk met 10 weken een echo gehad en daarna niet meer…. voor het zelfde geld was het hartje gestopt met 11 weken…. maar goed….. ik ben weer gerustgesteld en het klonk super mooi!
Max bleef maar naar mijn buik wijzen en baby roepen en Danny had ook weer de tranen in zijn ogen…. oh wat is dit weer speciaal…..
Over 4 weken mogen we weer terug komen!

Verder gaat het super met Max, hij heeft er weer een nieuw woordje bij, nm titten…. precies zitten en eten wordt benoemd als euto…. we dachten eerst dat hij steeds auto zei maar inmiddels horen we een duidelijk klank verschil….. en gaat het steeds meer op eten lijken hahaha
Ook krijgt hij binnen nu en een paar dagen weer een paar tanden erbij of zo want hij heeft al vanaf vrijdag enorme dunne poep en dus flinke rode billen…. gelukkig is het
sinds gisteren middag rustig en zien de billen er al meteen beter…(de sudocreme is inmiddels wel op ahahaha) dus als het goed is gaat het nu goed maar hij was zo zielig… had 2 avonden dat hij huilend wakker werd en dan heel zielig auww riep….. nou ik dacht dat ik wel kon janken…. zo sneu vond ik het voor hem! Maar goed het gaat als het goed is nu de goeie kant op!

Nou dat was het wel weer ff, met dit bloed hete weer is het niet echt fijn om achter de comp te zitten dus ik maak er gauw een eind aan!

Liefs en een dikke kus van mij!

17 gedachtes over “2de bezoekje verloskundige

 1. Hey Sieb!

  Fijn om te horen dat het wat beter gaat! Echt super stoer dat Max al een plasje in het potje heeft gedaan! Ik zie jullie al helemaal voor me! Max: wat moet je mam? Mama: Dansend om een plasje! haha 😉

  Zie je snel! Kus van je nichtje

 2. Zo hey, wat een log!! Maar geweldig weer om te lezen, gelukkig gaat alles goed met je! En op 8 sept de 20 weken echo….wat een heerlijk vooruitzicht lijkt me dat, de tijd zal wel snel gaan nu!

  En thanks nog voor je tip, maar hij is weer terug naar 2 slaapjes nu….alleen nu hebben we het ’s avonds naar bed gaan ritueel die is verstoord…man hij wil niet slapen! Maar hij zit nu ook in z’n 15 maanden sprong….dus probeert op allerlei manieren z’n zin door te drammen….alleen heb ik het nu nog door!

  Trouwens mooie buik heb je al…hopen dat hij net zo mooi wordt als bij Max zonder een streepje of iets!

  Liefs
  Angelique en Jesse

 3. Phoe, dat is zeker een grote log! Maar wel leuk om te lezen.
  Wat ziet je buikje er al mooi uit! Dat lijkt bij een tweede idd harder te gaan. Maar alles is natuurlijk al een beetje uitgerekt door max.

  Namen verzinnen is echt heel moeilijk. Ik zit nu al soms leuke namen te bedenken, maar als we het er dan eens samen over hebben vindt Maarten ook alles niet leuk. Lastig hoor! En dan zit er bij julie nog eens een tijdsdruk op.

  Vervelend van die kraamzorg dat je er zo achterheen moet bellen! Zo moeilijk lijkt het me niet voor zo’n instantie om het in 1 keer goed te doen. Maar gelukkig is het allemaal goed geregeld nu.

  Oh, en nog een *hoera!* voor Max dat hij een plasje op de pot heeft gedaan. Nu alleen het besef bij Max zelf nog 😉

  Liefs,
  Ruthy

 4. Zo, was weer een heerlijke log, ik ben er eens lekker onderuit op de bank voor gaan hangen, hihihi, en heb weer genoten van Max z’n foto’s! Wat een stoer, lief, knap mannetje is het toch zeg! En met 16 maanden al op het potje plassen…..jeetje joh!!!

  En jouw buik….mooi hoor, en ja, bij de tweede gaat het echt sneller, alles is al uitgerekt en dat merk je. 13 Weken alweer, wat gaat dat hard he?! Ben wel benieuwd wat wurm voor geslacht heeft….heb je zelf een voorgevoel??

  Mooie wagens heb je gekocht! Wel slim om zo’n dubbel-kar te nemen, want 2 is écht een leeftijd om hem lekker in de wagen te hebben, want je bent hem gegarandeerd kwijt.

  En nog heeeel even volhouden met die groene flessen (vind jij ze ook zo stinken?? Kan de lucht me nog steeds voorstellen, vreselijk!) nog maar 3 weekjes toch??

  Dikke kus aan Max! (wat een super gaaf shirt trouwens!!)

 5. Wat een praktische wagen heb je gekocht. Ben je lekker vlot mee. Wij hoeven gelukkig geen andere wagen Julia is bijna drie als krieltje geboren wordt, al is ze nu al wel eens erg eigenwijs met wandelen en “ineens” geen zin meer hebben, misschien ergens een tweedehands kiddyboard op de kop tikken…. Tja ik weet nog dat ik bij Jolijn haast met verlof ging en mensen zeiden ben je zwanger?? Nu denkt niemand nog dat ik teveel koekjes heb gegeten en draag ik al zwangerschapskleren:-) Ach ook wel erg leuk.
  Knap hoor al op het potje!!
  Onze 20 weken echo is 1 september. Wil dit keer wel weten wat het wordt, voorgaande keren niet maar ben nu zo nieuwsgierig…
  Groetjes, Ciska, Jolijn en Julia

 6. Die wagen is inderdaad erg handig, want ik heb hem ook! Ons derde meisje gaat er straks ook weer in liggen. Hij gaat dus ook nog eens heel lang mee. Die duo-seat hebben we ook. En wat ik ook handig vind is dat je het kinderzitje ook naar je toe kunt zetten.
  Wat een buikje! Leuk man dat het al zo snel zo goed te zien is. En ik ben benieuwd over 7 weken…heb je zelf een gevoel of het een jongen of een meisje is? Ik vond die 20weken echo’s altijd erg spannend. Wat zullen ze zien?? Is het allemaal wel goed?
  Ik heb alleen bij Thyrza meegedaan aan moeders voor moeders. Ik was tijdens die zwangerschap al ongelofelijk misselijk, en die flessen hielpen daar niet echt aan mij. Bij Myrthe en deze baby heb ik dus niet meer meegedaan.

  Groetjes!

 7. Jeetje 13 weken alweer! Gaat inderdaad hard.
  Je hebt wel een mooi buikje hoor. (heb zo’n spijt dat ik die foto’s niet heb gemaakt)

  En wat een handige wandelwagen/bak duo ding. Dat is wel makkelijk zeg!! Zeker met de leeftijd van 2. (als ie net zo wordt als de mijne, maak dan je buik maar nat hahaha)

  Wat een gaaf shirt heeft ze gemaakt zeg! Mocht ze meer opdrachten willen tegen betaling uiteraard, dan hoor ik graag via jou hoe en wat. Heb ideeën zat hoor!!

  En wat goed van Max dat ie al op een potje plast!! Zou hij Aymee niet kunnen trainen? hihi, die vindt het nog steeds raar. Alhoewel ze op het KDV wel op de wc gaat zitten en per ongeluk ook gaat plassen. (vervolgens met traantjes afscheidt neemt van háár plasje) hihi

 8. Sabien, normaal ga ik ook niet bij Tess achterin zitten hoor… maar Tess maakt zichzelfs bij lange tijden in de auto zo overstuur dat ze ook gaat overgeven… en tja dat zie ik niet zitten onderweg. Vandaag. Normaal zit ik ‘gewoon’ voorin inderdaad!

  De tijd gaat hard inderdaad, al weer 13 weken…

  Goede wagen is dat en erg handig bovenal. Rood is een leuke kleur joh 🙂

  Leuk het shirt! En eigen label 🙂 leuk gemaakt!

  Danny tien jaar bij de zaak en een feestje, leuk! Jullie hebben je wel vermaakt zo te lezen. Wel vermoeiend, tenminste dat zou ik het vinden.

  Leuk waar hyves niet goed voor is!! Leuk dat je elkaar zo weer gevonden hebt! Ziet er gezellig uit… moeders en vriendin in de ballenbak met Max 🙂 goed excuus om weer even kind te zijn, niet waar?

  Wow geplast op de pot! Toe maar… leuke foto!

  Stoere kerel hoor zo met colbert en haren in de plooi.

  Wij zouden ook niet geheimzinnig doen over het geslacht, het is toch altijd nog een verrassing hoe je kleintje eruit ziet etc. Leuk hoor! De tijd gaat echt hard. Hopelijk gaat het snel nog wat beter met je.

  En wow wat een buikkie al!! Wel leuk.

  Balen dat gedoe met de kraamzorg!! hopelijk word het gewoon goed geregeld nu. Oei, je moeder 3 weken op vakantie naar amerika. Dat is afkicken. De nieuwe jongensnaam een probleempje… ach wij waren er met 37 weken pas uit voor een meisje voor een jongen waren we er zo uit.

  Goed dat je meedoet met MvM… ik heb die medicijnen die daar van gemaakt worden ook nodig inderdaad.. dus vind het altijd super als ook ‘makkelijk’ zwanger wordende moeders/vrouwen meedoen!

  Groetjes en geniet van je zwangerschap!!

  xxx
  Nathalie

 9. Hoi Sabien,
  Jij ook gefeliciteerd met je zwangerschap!
  Bedankt voor je reactie! Het duurde even voordat ik hem zag en in de gaten had hoe het werkte, want normaal blog ik alleen maar en reageer nooit.
  Ik zal je zeker in de gaten houden!
  Leuk dat we ongeveer evenver zijn!
  Groetjes!

 10. Jeetje, wat gaat dat snel!! nu alweer over 4 weken de 20-weken echo. Geen wonder dat de nesteldrang al is begonnen. Zeker wanneer de kamertjes allebei weer helemaal van voren af aan ‘opgebouwd’ moeten worden. maar wel weer erg leuk hoor, al dat klussen en knutselen, inrichten en bedenken hoe je het zo leuk mogelijk kunt maken.

  Wat zielig dat Max zo’n last heeft van zijn tanden. Hier gaat dat ook niet zonder slag of stoot, maar auw zeggen kan ze dan ook nog niet. Bij Fee-Luna uit zich dat vooral in luieruitslag en erg hangerig en zeurderig zijn. Dat is vooral vervelend. Maar ja, tanden krijgen doet ook zeer. Dat heb ik laatst wel ondervonden toen mijn verstandskies ineens weer besloot te groeien!

  Liefs,
  Ruthy

 11. Wat een prachtige foto’s weer….megazwembroek….jesse heeft zulke ook haha! En ja we hebben dezelfde wagen haha, alleen heb ik mijn oude dus nog niet verkocht, wij hebben geen uitbreidingsplannen, maar heb wel alvast een loopplankje erbij…ben nu aan het kijken hoe ik van mijn wagen af kom…hij stsaat op marktplaats!

  En het gaat lekker met je zwangerschap, gelukkig hoorde je het hartje en is alles goed. Geniet er maar van, want het gaat me veels te hard…m’n vriendin is al ruim 21 weken inmiddels, heb d’r buik nog niet gezien!!

  Liefs Angelique

  p.s. dat jong van een jaar of 9 of 10…echt heel zielig. Gewoon te lang gewacht! Wat maak ik toch weer rare dingen mee!

 12. Jeetje al met een maand de 20 weken echo, tjonge de tijd vliegt werkelijk!! Heerlijk dat je zo bezig kunt zijn nu met de toekomst, kamertje van Max en voor de nieuwe beeb. Ben heel benieuwd wat het worden gaat! Kan me voorstellen dat je erg blij en opgelucht was het hartje te horen, toch een bevestiging!!

  Genier ervan… 🙂

  Max is ook een hele kerel, super mannetje!

  xxx
  Nathalie

 13. hay!
  Wat is Max alweer groot! De vorige zwangerschap liepen we in het begin gelijk op. Helaas ging dat toen bij ons mis. Nu ben ik eindelijk weer zwanger en ben alweer ruim 25 weken onderweg en het gaat super. Leuk dat jullie nu een 2e verwachten! Ik had het al van mn zus gehoord.
  Gefeliciteerd
  -x- Zij
  25+4

 14. Jij hebt de komende maanden nog wel nodig om alles te kunnen doen wat je wil doen! Fijn dat je het hartje kon horen, dat vond ik ook altijd zo’n heel bijzonder moment….

Geef een reactie