one flew over the cuckoo`s nest is geweldig

hallo allemaal

gisterenavond ben ik naar de toneelvoorstelling one flew over the cuckoo`s nest geweest in het spant in bussum!
voor een ieder die twijfeld zeg ik doen!!!!!! wat is dat leuk zeg.
Simone Kleinsma speelt erin en Victor Low! het is een onwijse gaaf toneelstuk we zaten op de voorste rij en hebben vreselijk gelachen.
Ik zal kort uitleggen waar die over gaat:

In het magistrale verhaal wordt een gekkenhuis als metafoor gebruikt voor een wereld waar mensen gekleineerd en in een dwangbuis worden gehouden. Iedereen kent ongetwijfeld de verfilming die Milos Forman in 1975 maakte, waarin een onvergetelijke Jack Nicholson xc3xa9xc3xa9n van zijn allerbeste rollen speelde. Het verhaal is buitengemeen spannend. De kleine crimineel McMurphy (gespeeld door Victor Lxc3xb6w) wordt veroordeeld wegens seks met een minderjarige. Om de gevangenis te ontvluchten doet hij alsof hij gek is en zo belandt hij in een psychiatrische inrichting. Daar gaat hij een felle strijd aan met hoofdzuster Ratched (Simone Kleinsma), die in de inrichting een waar schrikbewind uitoefent. Waarbij niets en niemand wordt ontzien. Maar ook McMurphey wijkt voor geen millimeter.
Heel spannend maar wat ik al zei er zit echt een dosis humor in, er was 1 toneel speler die een gek speelde en dat deed hij zo goed, het kwijl liep over zijn gezicht en deed de raarste dingen. dus een ieder; ga er heen en laat me weten wat jij er van vond!

liefs van sabien

2 gedachtes over “one flew over the cuckoo`s nest is geweldig

Geef een reactie